Åk på spahelg i Göteborg

Göteborg erbjuder många möjligheter till avkoppling och rekreation och är därför ett lämpligt resmål för en spahelg. Här behöver du tänka på vilket hotell du ska bo på, och det kan då vara klokt att välja ett som redan har en avdelning som erbjuder spa. Göteborg ger dig tillgång till ett stort utbud du kan ta del av under din helg i staden.

Hos Elite hotell Göteborg hittar du boendemöjligheter med extra lockande spatjänster. Det finns här två olika hotell, där Elite Hotel Park Avenue har sitt läge vid Avenyn som ligger nära Götaplatsen. Du kan också välja Elite Plaza Hotel, ett femstjärnigt etablissemang som ligger nära Centralstationen. Elite Park Avenue har en välutrustad relaxavdelning med ångbastu, torrbastu och en avsvalkningspool. Elite Plaza Hotel erbjuder också bastu med tillhörande gymavdelning.

Njut av spabehandling

När du besöker ett spa kan du få många olika sorters behandlingar. Bland dessa finns:

  • Kroppsbehandlingar
  • Ansiktsbehandlingar
  • Massage
  • Manikyr
  • Pedikyr

En kroppsbehandling kan innefatta helkroppspeeling där gammal hud avlägsnas så att huden känns len och förnyad. Du kan även få en helkroppsinpackning med närande örter samt kurbad med masserande vattenstrålar.

En ansiktsbehandling kan innefatta en hudanalys som gör det möjligt att anpassa behandlingen efter dina behov. En djuprengöring tar bort orenheter i porerna och skapar en vacker lyster i huden. Talgkörtlarna i huden kan täppas till vilket ger upphov till pormaskar. Om du har hög talgproduktion kan du också få förstorade porer. En ansiktsbehandling med exfoliering av huden tar skonsamt bort dina döda hudceller i ansiktet, och minskar hudtorrhet.

Massage kan utföras på många olika sätt, med heta stenar, aromatiska oljor och med olika tekniker. En energimassage är baserad på olika japanska trycktekniker och kroppens energiflöden. Massagen brukar ta ungefär tjugo minuter och ger en uppiggande och skön behandling om du har stel rygg eller nacke.

Att tänka på

Det är en lyxig känsla att åka på spaweekend, och Göteborg är en perfekt stad för ändamålet. Med en lång rad av olika skönhets- och hälsobehandlingar att välja mellan har du också möjlighet att skräddarsy helgen så att den blir precis som du har tänkt. För att lyckas med din minisemester är det bra att vara väl förberedd. Se gärna över vilka nöjen och sevärdheter du är mest intresserad av i förväg.

Vad du väljer att göra när du reser till Göteborg är helt baserat på dina egna intressen. Här finns blomstrande växthus och trädgårdar, byggnadsminnen, historiska platser och vackra kyrkor att besöka. Göteborgsoperan är väl värd ett besök, och kan vara en avkopplande destination efter en dag på spahuset. På Göteborgsoperan hittar du ett stort utbud av modern och klassisk balett, musikaler och operaföreställningar. Du kan i förväg planera din weekend så att du kan uppleva den underhållning du länge velat se. Göteborgs skärgård brukar vara mycket populär bland besökare till staden. I skärgården hittar du vackra miljöer, god mat och korta avstånd mellan allt. Den lämpar sig därför bra att utforska under en miniweekend. Du kan enkelt nå de tio öar som är bebodda med buss, bil och cykel.