Få yngre hud med fraxel laser

Bor du i Göteborg och känner att du skulle vilja fräscha upp din hud? Kanske har du på senare tid fått fina linjer och rynkor som du vill åtgärda? Då kan fraxel laser, det vill säga fraktionerad laser vara något för dig.

En laserbehandling kan göra under för din hud. Bland annat behandlar en sådan hudproblem som till exempel ärr efter acne, fina linjer och rynkor, solskador, ojämn pigmentering och bristningar i huden. Lider du av något av dessa problem? Läs då vidare för att ta reda på var du kan göra fraxel laser i Göteborg och hur behandlingen går till.

Vad är fraxel laser?

Laser är ett fantastiskt hudvårdsverktyg. Det är till och med så effektivt att laser används för att behandla sår i sjukvården. Det är då speciellt svårläkta sår som behandlas. Vidare har även tandvården börjat använda det för att laga tänder.

Här behandlas emellertid främst fraxel laser. Fraxel laser fungerar så att laserljuset skapar mikroskopiska hål i din hud. Dessa små hål vill sedan läka ihop vilket gör att huden genererar kollagen för att kunna åstadkomma en läkning. Kollagen är det ämne som gör att din hud känns spänstig och jämn. Behandlingen föryngrar med andra ord din hud. Fraxel laser är inte samma typ av laser som används för att ta bort tatueringar med. Det är istället en skonsam metod som har få biverkningar.

Hur känns det?

Själva behandlingen känns inte speciellt mycket under behandlingstillfället. Däremot kan du efter behandlingen uppleva ett visst obehag i form av blossande hud och lätt svullnad. Detta försvinner dock efter ungefär en vecka. Du kan sminka och raka dig efter behandlingen, men du bör se till att använda solskyddsfaktor för att skydda huden mot solens strålning. Undvik också att använda syror och retinol på huden efter behandlingen.