paletter

Gör din egen DIY ögonskuggspalett

Älskar du smink och skönhet? Ser du ofta hur du stirrar på dina favoritögonskuggor i sminkbutiken och önskar att de kunde vara dina, men vet att det inte går att köpa alla? Om detta låter som du, så har jag här ett DIY-projekt för dig! Hemgjorda ögonskuggspaletter är lätta att göra och du kan spara mycket pengar genom att använda den här metoden. I det här blogginlägget kommer jag att förklara hur man gör en sådan.

Vad du behöver:

 • Dina favoritögonskuggor i valfri färg
 • En gammal tom och rengjord makeup-palett
 • Sked eller annat metallverktyg
 • Flytande alkohol
 • Bakplåtspapper eller liknande
 • Något litet och tungt att pressa med, exempelvis ett mynt med en liten bok på

Så här gör du:

 1. Välj de ögonskuggor som du vill ha med i din palett. Du kan använda vilken färg som helst, men jag rekommenderar att du håller dig till några grundläggande nyanser som passar bra ihop.
 2. Häll en liten mängd flytande alkohol i locket på din gamla sminkpalett. Detta kommer att hjälpa ögonskuggorna att fästa bättre på den.
 3. Ta din sked eller metallverktyg och krossa ögonskuggorna till ett pulver. Du kan använda vilken metod du vill, men försök att få ögonskuggan så fin och jämn som möjligt.
 4. När din ögonskugga är väldigt pulveriserad tar du små mängder av den med din sked eller metallverktyg och trycker in den i locket på din gamla sminkpalett tills det finns ett jämnt lager av den. Använd något för att pressa så får du en jämn yta utan spill.
 5. Upprepa steg tre och fyra tills alla ögonskuggor som du vill ha med i din palett har tryckts in i den.
 6. Låt paletten torka i några timmar, eller om möjligt över natten. När den är 100% torr är din hemgjorda ögonskuggspalett redo att användas!

Varför inte ge den ett försök? Jag lovar att du kommer att älska resultatet.