Se yngre ut med PRP-behandling

Det finns säkert de som har hört talas om PRP-behandling tidigare, men det är vissa som aldrig hört talas om det trots att behandlingen har kommit att bli en trend – särskilt inom kändisvärlden. PRP är förkortning för Platelet Rich Plasma och översätts på svenska till blodplättrik plasma. Behandlingen har en säker och verksam effekt på hud som hår, så låt dig därför inte skrämmas av att den även kallas för Dracula- och vampyrbehandling.

När du gör en PRP-behandling hos 85kliniken kan du vara säker på att du får en säker du inte endast får en trygg behandling utan även låga priser, tack vare kunskapen som erhållits av de utför 600 PRP-behandlingar per månad. PRP-behandlingen stimulerar hudens cellföryngring genom dess bioföryngrande cellteknik och tillväxten blodplättarna, i sin tur ökar produktionen av kollagen samt elastiska fibrer. Vampyrbehandlingen kan utföras på såväl hud som hår, det senare ofta i kombination med hårtransplantation för att återuppliva hårväxten men även att motverka håravfall. 

Populärt med Draculabehandling

PRP uppstod först som koncept under 1970-talet, men behandlingen användes för första gången under en öppen hjärtkirurgi i början av 1980-talet. I modern tid används PRP-behandlingen av kända profiler som bland annat Kourtney och Kim Kardashian, Angelina Jolie men vidare även Tiger Woods och Kobe Bryant. Fördelarna som många delar med sig av vampyrbehandlingen, eller “the vampire facial”, är just en yngre och slätare hy. Dessutom är det möjligt att jämna ut pigment och få bort solskador, ge mer lyster och reducera synliga ärr. Det är möjligt att se effekten av första 

behandlingen redan inom loppet av en månad och exempelvis kan man inom 3-6 månader märka av en mycket kraftigare hårtillväxt.

Är behandlingen säker?

Genom att PRP-behandlingen görs genom användningen av ens eget blod är det såväl en säker som naturlig behandling. Man kan vara lite röd i de områden där injektionerna har gjorts, men det avtar efter bara några timmar. Det kan vara lite obekvämt att få injektionerna i hårbotten men för det är det möjligt att få en bedövningssalva på såväl hud som i hårbotten. Inför en PRP-behandling rekommenderas det att man dricker mycket vatten, inte äter blodförtunnande medicin samt undviker Omega-3 i ungefär 3 dygn.